“Wij zijn een ploeg met jongens uit het dorp die daar van jongs af aan spelen, die willen vechten voor elkaar”

Afgelopen Zaterdag kon Noordscheschut 2 kampioen worden in Hoogeveen, winst bij en op HZVV 2 was genoeg om de Hoogeveeners onder zich te houden. HZVV 2 had daarentegen een laatste strohalm, wanneer de ploeg alle wedstrijden vanaf nu zou winnen zou de ploeg van Mike Kelly kampioen worden.

Wekenlang heeft 19 Mei rood omcirkelt gestaan bij beide ploegen. Dat de wedstrijd wat meer elementen kende als alleen de wedstrijddag zelf ondervonden de vrijwilligers van HZVV op de wedstrijddag. Een aantal jongens van Noordscheschut had namelijk het straatbeeld van sportpark Bentinckspark voorzien van de nodige blauwe versiersels, het grootste gedeelte werd al snel verwijderd. Echter toen de aftrap van het duel om 11:45 aanving was er een gedeelte blijven hangen.

Vanaf minuut 1 was het spelbeeld duidelijk, Noordscheschut liet HZVV komen en probeerde waar het kon druk te krijgen op de rood/witten. HZVV had moeite om zich door de blauw witte muur heen te voetballen. Dit leverde enige kleine kansjes op maar daar bleef het bij. Noordscheschut creëerde daarentegen bijna niks maar kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong. Na een goede voorzet kon Kevin Koster de bal in het lege doel tikken (0-1) waardoor de ploeg van Wulffraat HZVV had, waar het de ploeg wilde hebben.

Na de rust ging HZVV opportunistischer spelen maar leek het daarmee de Schutse formatie juist in de kaart te spelen. HZVV kreeg weinig uitgespeelde kansen waar Noordscheschut het allemaal wel prima vond. Na een slotfase waarin HZVV er alles aan deed om de gelijkmaker te produceren floot de arbiter van dienst voor het einde van de wedstrijd. Noordscheschut 2 werd kampioen in het hol van de leeuw, dit leidde dan ook tot dolle vreugde bij de meegereisde Schutters!

Naderhand sprak ik in de persoon van Geronimo Maulany, de rechtsbuiten van Noordscheschut 2:

Vandaag zijn jullie kampioen geworden, kan je uitleggen hoe dat voelt?
“Ja het is een geweldig gevoel, buiten het feit dat we tegen HZVV speelde was het ook de nummer 2. Dit brengt altijd extra motivatie.”

Jullie speelden inderdaad tegen HZVV, kun je uitleggen of de lading dan extra is?
“Zij hadden het al over een kampioenschap terwijl wij er beter voor stonden. Die Facebook berichtjes, de pesterijen ja dat motiveert je wel extra.”

Wat is het geheim van jullie kampioenschap?
“We zijn een ploeg met echte jongens uit het dorp, die daar van jongs af aan ook spelen. Deze willen vechten voor elkaar!”

Wat was de sleutel tot succes die Gerard Wulffraat toevoegde?
“Hij heeft er een team van weten te maken.”

Bij het 2de is er aardig wat jeugd doorgestroomt, is de oude garde in dat opzicht essentieel?
“Ja… alleen verjongen is ook belangrijk, je weet wat ze zeggen het oude moet er eerst af ;)”

Wat was in jou optiek je eigen bijdrage aan het kampioenschap?
“Ik wil nogmaals benadrukken dat het een teamprestatie is. Mijn assists hebben de ploeg denk ik wel geholpen.”

(Gio bedankt)

Na het shirtje ruilen zou het nog wel lang onrustig blijven in de kantine!