EMMEN – VV Noordscheschut en VV Hoogeveen (zon) hebben zich allebei als poulewinnar weten te plaatsen voor de kruisfinales van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Noordscheschut versloeg ASVB met 2-0 terwijl Hoogeveen (zon) in een absolute thriller met 5-2 won van titelhouder MSC dat nu is uitgeschakeld.

VV Noordscheschut wist dat het aan een overwinning genoeg zou hebben om de kruisfinales te bereiken. Al na 3 minuten voetballen schoot Nick Koster de Schutters op voorsprong. Noordscheschut gaf weinig tot geen kansen weg aan ASVB en kon in de slotfase zelfs uitlopen naar een veel grotere zege. Veel kansen werden slecht uitgespeeld, maar eenmaal was Nick Koster nog trefzeker waardoor de Schutters zich op doelsaldo kronen tot poulewinnaar. In de kruisfinales neemt Noordscheschut het op tegen Gramsbergen, dat verrassend boven titelhouder MSC is geëindigd in poule B.

Hoogeveen (zon) moest na de 3-2 nederlaag tegen Gramsbergen zien te winnen van titelhouder MSC. Al na 2 minuten kwam MSC op een 1-0 voorsprong door Noah Schuurman. Niemand anders dan Björn Zwikker bracht de Hoogeveners niet veel later alweer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd bracht Saber Hendriks Hoogeveen (zon) zelfs op een 2-1 voorsprong, maar vanaf de aftrap moest Akbas alweer de gelijkmaker incasseren. 3 minuten voor tijd knalde Menno Heerkes VV Hoogeveen met een vlammend schot op een 3-2 voorsprong. Met deze stand waren Hoogeveen (zon) en MSC allebei verzekert van de volgende ronde, maar hiervan waren de Meppelers niet op de hoogte. Zij dachten een punt te moeten pakken om de kruisfinales te bereiken en haalde de doelman eruit voor een extra veldspeler. Dit overtal aan veldspelers werd niet goed uitgespeeld waardoor Hoogeveen (zon) nog tweemaal kon scoren: 5-2. Hoogeveen (zon) neemt het in de kruisfinale op tegen competitiegenoot Alcides uit Meppel.

Bekijk de eindstanden van de poules hieronder