EMMEN – VV Hoogeveen (zon) heeft zich gekroond tot de winnaar van de 43ste editite van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de finale werd buurman VV Noordscheschut met 3-0 verslagen. Met twee goals en een assist was de naar Almere City vertrekkende Jearl Margaritha de grote man in de finale.

”Wij hebben het hele toernooi al laten zien een goede ploeg te hebben. Laat Noordscheschut maar komen”, zei Theo Kriekjes, die bij Hoogeveen (zon) als trainer op de bank zit dit toernooi, voorafgaand aan de wedstrijd. Deze woorden werden al binnen twee minuten kracht bijgezet. Jearl Margaritha, die tijdens deze finale voor het laatste keer het tenue van Hoogeveen droeg, zette Hoogeveen (zon) met zijn mindere linkerbeen al snel op voorsprong. Noordscheschut was niet van streek en had na vier minuten voetballen een grote kans op de gelijkmaker, maar Kjell Engbers haalde een inzet van Melvin Mol van de doellijn. Nadat Noordscheschut vanwege een tijdstraf voor Nick Koster met een man minder op het veld stond was het wederom Jearl Margaritha die de trekker overhaalde: 2-0.

In het tweede blok van twintig minuten was de eerste kans voor Melvin Mol, maar zijn inzet trof wederom geen doel. Dit goede begin van de tweede helft konden de Schutters geen vervolg geven. Hoogeveen (zon) had meerder kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar pogingen van Björn Zwikker en Menno Heerkes raakten de paal of doelman Wiebe Zinger. Met nog zeven minuten op de klok zette Margaritha, die in zijn laatste wedstrijd voor Hoogeveen (zon) de absolute uitblinker was, na een knappe individuele actie Saber Hendriks vrij voor doelman Zinger. De spits kapte Zinger tweemaal uit en schoot de bal in het vrijwel lege doel waardoor hij de wedstrijd besliste in het voordeel van Hoogeveen. In de laatste minuten geloofden beide ploegen het wel en werd er rustig toegewerkt naar het eindsignaal.

Dankzij deze overwinning van Hoogeveen (zon) behoren zij nu samen met HODO en HZVV tot de recordwinnaars van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De drie ploegen hebben het toernooi allen zes keer gewonnen. Noordscheschut heeft na vandaag drie finales op rij verloren.