Geen gort droog stuk literatuur waarmee Blokken Jan iedereen mentaal probeert uit te putten en de week wordt niet doormidden gezaagd met wijze lessen, bevindingen, op- en aanmerkingen van Jordi Beeksma. Misschien volgt er nog wel column van mijn kant waarbij ik mijn genderneutraliteit bespreekbaar wil maken, maar nu eerst een stukje over het wel en wee van SC Elim.

Tot dusver gaat het de club voor de wind. Volgend seizoen ligt er waarschijnlijk een kunstgrasveld op het sportpark, de kantine is door vele vrijwilligers prachtig gerenoveerd en op veld rijgt het eerste de successen aanéén. Is het allemaal hosanna bij de vereniging? Uiteraard niet. Het trainingsveld, ’s winters een toendra en zomers een steppe, is een doorn in het oog. Geruchten gaan dat in de nacht van woensdag 27 februari ’19 de infanterie van Luitenant-kolonel Tonnetkazerne uit ’t Harde mijnenveger heeft gespeeld op het veld. Ook kan de oorzaak zijn dat spelverdeler Daymen Doldersum, naast het voetbal vervend rugbyspeler, een intensief wedstrijdje rugby met rugby vereniging de BBB (de Brede Borstkasten Brigade) op het terrein heeft beoefend. De daadwerkelijke oorzaak in het midden gelaten. Vorige week dinsdag danste ik, lichtvoetig als ik ben, op de doellijn en bleef met mijn linkervoet in een krater haken. De volle 85,6 kilogram duwde mijn enkel dubbel en ik stortte als een stervende zwaan ter aarde. Even dacht men dat de dichtbij staande, van beroep bottenbreker, Wesley Boertien de schuldige was maar dat bleek niet het geval. Het was het hobbelige trainingsveld. Iedereen was stil en schrok, het gaf mij een goed gevoel dat mijn teamgenoten zoveel medeleven toonde. Maar toen ik opstond zag ik waarom iedereen schrok, een enorme deuk was voor het doel gerealiseerd. Nu het veld te vergelijken is met de Pyreneeën, is er nog het probleem: bij een hoog grondwaterpeil ontstaat er zwemplas voor het doel waar Schoonhoven nog een puntje aan kan zuigen.

Het volgende struikelblok steekt zich de kop op. Opperhoofd, boegbeeld, tactisch meesterbrein en sinds jaar en dag trainer van het eerste elftal Jan-Otto Benjamins wordt met de week zieker. Verschijnselen van de ziekte zijn: stress, opvliegers, niet meer willen roken en afvallen. Oorzaken zijn: een opgefokte verzorger en spits, een te dikke keeper, een aanvoerder met te lang haar en een blonde rechtsbuiten (de witte pijl) die al weken geschorst is. Er is een hypnotiseur ingeschakeld om de trainer te kalmeren. Tot nu toe heeft het nog geen effect op de ernstige vorm van ‘Kampioenskoorts’ waar de trainer aan lijdt.

Na ODIN’59 stelt de KNVB  een onderzoek in naar het gokgedrag van spelers van SC Elim 1. Hoofdverdachte zijn: Mike ‘ik gok op alles wat los en vast zit’ Doldersum, Jarno ‘goed kunnen liegen is met poker een voordeel’ Prijs, Wesley ‘quotering’ Boertien en last but not least Emiel ‘big money’ Njagul. De wedstrijd tegen ZZVV gaf aanleiding voor het onderzoek. Naar verluidt gokte de altijd scorende Doldersum erop dat hij niet zou scoren, en pardoes kegelde hij alles huizenhoog over het doel. Prijs zat, na de met voorbedachte rode kaart van de wedstrijd daarvoor, in de kantine onder het genot van een cola BB een potje poker te spelen. Op het Toto-briefje van Boertien stond: ZZVV-SC Elim Handicapwedstrijd beginstand 2-0, eindstand gelijkspel. En je raadt het al, bij een 0-3 stand duikt Boertien onder een bal door en ZZVV maakt de 1-3. En Njagul, Njagul liet zich na 30 minuten wisselen met een ogenschijnlijke zware hamstringblessure. De dinsdag daarop paradeert de kleine ‘stopper’ trots met een paar nieuwe Louis Vuitton schoenen, een nieuwe vetkuif en een nieuw jaarabonnement voor Be’s BarberShop in zijn zak het sportpark op en hervat zonder pijn de training. Matchfixing wat de KNVB betreft! Maar met alle respect, de ‘koortsige’ trainer weet deze ongeleide projectielen toch weer te motiveren. De roodwitten doen voor het tweede jaar op rij mee voor het kampioenschap en nacompetitie is vroeg in het seizoen al veiliggesteld. De komende weken zijn bepalend voor de titel, drie toppers komen op bezoek bij Elim en over twee weken staat de uitwedstrijd tegen nummer twee SVM op het programma. Maar omcirkel deze in uw agenda: zaterdag 30 maart, SC Elim – VV Hoogeveen. Komt dat zien!

Alex Padding in actie namens SC Elim – Foto: De razende reporter