Foto: KNVB 

VV Hoogeveen (zon) en SV Pesse, de enige regioclubs die nog actief zijn in de Noordelijke districtsbeker, weten wanneer zijn weer aan de bak mogen. Pesse speelt aanstaande zondag in en tegen Hoogezand. VV Hoogeveen (zon) mag het woensdag 4 maart opnemen tegen de zaterdagafdeling van Be Quick 1887.

Hoogeveen (zon) versloeg afgelopen week Rolder Boys met 1-4. Tegenstander Be Quick 1887 (zat), dat uitkomt in de derde klasse, won afgelopen weekend met 3-1 van ONT. De wedstrijd tussen de ploeg van trainer Nico Haak en de derdeklasser vindt woensdag 4 maart om 19:30 plaats in Haren.

SV Pesse wist afgelopen zaterdag te zorgen voor een zeer knappe stunt. Op het eigen sportpark versloeg de groenwitte formatie zaterdag eersteklasser VV Groningen met 1-0. In de volgende ronde gaat Pesse op bezoek bij zondag eersteklasser Hoogezand, dat in de ronde hiervoor met 3-1 won van FC Ter Apel ’96. Het duel in de achtste finale staat momenteel nog aanstaande zondag om 14:00 gepland in Hoogezand, maar het kan zijn dat de wedstrijd gaat worden verplaatst naar aanstaande donderdag.