Nick Borgman staat komend seizoen onder de lat bij Schwarz-Weiß Rehden. De 22-jarige doelman krijgt alle medewerking van hoofdklasser Hoogeveen, dat hem eerder niet zonder slag of stoot wilde laten vertrekken naar de Duitse Regionalliga-club. 

Borgman tekende onlangs een tweejarig contract bij Schwarz-Weiß Rehden, waarna Hoogeveen verrast reageerde. De clubleiding van de hoofdklasser liet weten Borgman zijn transfer te gunnen, maar stelde dat de Dalenaar nog bepaalde afspraken moest nakomen. Er werd in het midden gelaten om welke verplichtingen dat ging.

Hoogeveen-voorzitter Carlo van der Weij wil nog steeds niet te diep op de materie ingaan. ,,Ik ga niet in op de details. Alles is opgelost en geregeld. De papieren zijn ingevuld.”

Loyr-advocaat Zabih Etemadi, die Borgman bijstaat, verwacht eveneens geen problemen meer. ,,Zodra de overschrijving door de Duitse club is aangevraagd, zal via de KNVB aan Hoogeveen om vrijgave worden gevraagd. Hoogeveen heeft inmiddels gezegd volledig mee te werken. Het is nu dus een formaliteit.”

In beeld voor een basisplaats

De hoofdpersoon zelf, die in de jeugdopleiding van zowel PEC Zwolle als FC Groningen speelde, traint al de hele voorbereiding mee met Schwarz-Weiß Rehden. Borgman lijkt in beeld te zijn voor een basisplaats bij de club op het vierde Duitse niveau, aangezien met Rico Sygo en Philip Faderl de twee doelmannen van vorig seizoen zijn vertrokken. 

Borgman, onlangs nog actief in de semi-interland tussen Noord-Nederland en Noord-Duitsland, is vooralsnog de enige nieuwe keeper bij Schwarz-Weiß Rehden.