EMMEN – VV Noordscheschut en VV Hoogeveen (zon) zijn allebei slecht begonnen aan de finaledag van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Beide ploegen verloren hun eerste duel met 3-2 en zullen in de laatste poulewedstrijd een resultaat moeten halen om de kruisfinales te kunnen bereiken.

Noordscheschut speelde de eerste wedstrijd van de dag tegen Alcides uit Meppel. De Schutters gingen voortvarend van start en stonden na iets minder dan tien minuten spelen op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Danny Kiekebelt en Melvin Mol. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning. Alcides kwam in de laatste acht minuten van de wedstrijd terug tot 2-2 dankzij doelpunten van Frank Fokke en Jari Mooij. 5 seconden voor tijd was het diezelfde Frank Fokke die via een vrije bal Alcides naar de overwinning schoot.

VV Hoogeveen (zon), een van de favorieten van vandaag, speelde haar eerste wedstrijd tegen outsider Gramsbergen. Hoogeveen keek al na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan en had daarna grote moeite om de muur van Gramsbergen te beslechten. De verrassing werd helemaal groot toen Gramsbergen na 12 minuten voetballen zelfs op een 2-0 voorsprong kwam via Melvin Willems. Niet veel later deed Hoogeveen via Björn Zwikker wat terug: 2-1. In de achttiende minuut was het wederom Zwikker met de treffer. De veel scorende middenvelder krulde de bal met veel gevoel in de bovenhoek en tekende zodoende voor de gelijkmaker. Maar daar waar Hoogeveen nu dacht aan de overwinning was het Gramsbergen dat vanaf de aftrap zowat direct weer op voorsprong kwam via Wouter Vink. Hoogeveen zette in de laatste twee minuten alles op alles om nogmaals de gelijkmaker te forceren maar hierin slaagde de ploeg, ondanks een grote kans voor Saber Hendriks, niet.

Beide ploegen zien nu hun concurrenten in de poules het tegen elkaar opnemen. Daarna neemt Noordscheschut het op tegen ASVB en speelt Hoogeveen tegen titelhouder MSC.

Poule A:
Noordscheschut
Alcides
ASVB

Alcides – Noordscheschut 3-2
winnaar wedstrijd 1 – ASVB
ASVB – verliezer wedstrijd 1

Poule B:
Hoogeveen (zon)
MSC
Gramsbergen

Gramsbergen – VV Hoogeveen (zon) 3-2
winnaar wedstrijd 1 – MSC
MSC – verliezer wedstrijd 1