Vanwege de coronacrisis zet de KNVB een streep door de rest van dit seizoen. Geen promovendi, geen degradanten en alle clubs spelen volgend seizoen op hetzelfde niveau als dit seizoen. Voetbal Hoogeveen zet de grootste pech- en geluksvogels in de regio even op een rijtje.

Pech

Noordscheschut
Al enkele weken staat de ploeg van hoofdtrainer Marc van Meel op de eerste plaats in de zaterdag eerste klasse E. De Schutters speelden in hun historie nog nooit op hoofdklasseniveau en de kans om dat volgend seizoen wel te doen gaat aan hun neus voorbij.

Vitesse ’63
De dorpsclub uit Koekange laat het hele seizoen al zien dat zij toe zijn aan een stap hogerop en heeft momenteel een voorsprong van acht punten op haar naarste achtervolger SJS. Ook volgend seizoen zal de ploeg van trainer Klaas Mijnheer actief zijn in de zaterdag vierde klasse.

SV Pesse
Voor Pesse was het een fantastisch seizoen. De ploeg is als promovendus voor het eerst actief in de zondag derde klasse en bezet, nog altijd ongeslagen, de eerste plaats op de ranglijst. Nog een historische promotie zit er voorlopig dus niet in voor de Pessenaren.

Geluk

SC Elim
SC Elim zal stiekem in haar handjes knijpen met het genomen besluit. Met een achterstand van 11 punten was de ploeg van afzwaaiend trainer Jan-Otto Benjamins al vrijwel gedegradeerd. Deze degradatie blijft de man die elf seizoenen aan het roer stond bij zijn club dus bespaard.

HODO
Ook HODO blijft een (mogelijke) degradatie bespaard. De club uit Hollandscheveld had echter een behoorlijk kleinere achterstand op haar concurrentie, maar zal de afgelopen weken toch wat angstvallig naar de ranglijst hebben gekeken. Deze zorgen zijn voorlopig verdwenen bij HODO.