De topper van dit weekend in regio Hoogeveen wordt gespeeld op het Bentickspark. VV Hoogeveen neemt het zondagmiddag om 14:00 op tegen koploper RKZVC. Bij winst naderen de Hoogeveners de tegenstander uit Zieuwent op 2 punten terwijl de ploeg van trainer Nico Haak nog 2 wedstrijden te goed heeft.

Het vorige duel tussen beide teams was erg spectaculair en eindigde uiteindelijk in een 3-6 overwinning voor de blauwwitten uit Hoogeveen. De overwinning voor Hoogeveen was vooral te danken aan de scherpte in de afronding volgens trainer Haak: ‘’Beide ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat het net zo goed 6-3 voor RKZVC had kunnen zijn, of een 6-6 gelijkspel’’ vertelde hij destijds.

De trainer van de Hoogeveners verwacht aankomende zondag een vergelijkbaar duel: ’’Beide teams zijn aanvallend erg sterk en spelen daar ook naar, het zal waarschijnlijk weer een open wedstrijd worden. Het team dat het best omgaat met de ruimtes in de eindfase zal de wedstrijd gaan winnen’’, aldus Haak.

Saber en Engbers
Haak is erg tevreden over winteraanwinsten Saber Hendriks, die hij nog kende van hun gezamenlijke tijd bij VV Emmen, en de van FC Emmen overgekomen Kjell Engbers. ‘’Saber viel vorige week erg goed in en liet zich meteen zien met twee goals, Kjell is met zijn fysieke kracht echt een wapen voor het team. De kans is groot dat, mits beide heren fit zijn, zij zullen starten’’, vertelt Haak. Een tegenvaller voor de trainer is dat hij wegens een schorsing geen beroep op Andy Kreeft kan doen.