EMMEN – VV Noordscheschut en Hoogeveen (zon) gaan het tegen elkaar opnemen in de grote finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Noordscheschut versloeg in de halve finale Gramsbergen met 3-2, terwijl Hoogeveen (zon) met 3-0 te sterk was voor Alcides.

Noordscheschut kwam tegen Gramsbergen al na 2 minuten spelen op een 1-0 achterstand. 3 minuten later was het Melvin Mol die met een hard schot de gelijkmaker alweer op het bord zette. Noordscheschut profiteerde acht minuten voor tijd van een tijdstraf voor Gramsbergen via een goede uithaal van Kevin van Dalen : 2-1. Weer drie minuten later was het Aron Boer die de wedstrijd leek te beslissen door de 3-1 binnen te schieten. Spannend werd het echter nog wel. Gerwin Reinders maakte in de 23ste minuut 3-2. In de allerlaatste seconde moest Wiebe Zinger nog eenmaal reddend optreden en dat deed hij met verve waardoor de Schutters voor het vierde jaar op rij de grote finale bereiken.

VV Hoogeveen (zon) moest het in de halve finale opnemen tegen competitiegenoot Alcides. VV Hoogeveen had vanaf het begin af aan het initiatief, maar slaagde er niet in veel kansen te creëren. Na 14 minuten voetballen was het echter Björn Zwikker die de ban brak en daarmee leek het verzet van Alcides gebroken. Engberts maakte een minuut later de 2-0 en in de slotminuut kon Margaritha de bal in het lege doel lopen, omdat Alcides de doelman had gewisseld voor een veldspeler.

De finale tussen Noordscheschut en Hoogeveen (zon) zal volgens planning om 17:00 beginnen. Noordscheschut kan het toernooi voor de tweede keer winnen, terwijl Hoogeveen (zon) bij winst op gelijke hoogte komt met recordwinnaars HODO en HZVV. Die ploegen hebben het toernooi allebei zes keer gewonnen.