Hoogeveen JO19, het vroegere A1, verraste dit seizoen vriend en vijand. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en werd afgelopen zaterdag kampioen van de Hoofdklasse en promoveert naar de Vierde Divisie. Men had in de wedstrijd tegen Staphorst genoeg aan een gelijkspel maar liet er geen gras over groeien en boekten een riante 10-0 overwinning.

Met een hoog punten aantal en een fantastisch doelsaldo was het vlaggenschip van de jeugdafdeling van Hoogeveen overduidelijk het beste team van haar klasse. Bovendien speelt het vanavond (dinsdag 15 mei) de halve finale van de beker thuis om 20.00 uur tegen Gomos. Het halen van de bekerfinale zou de kers op de taart kunnen worden van een nu al zeer geslaagd seizoen.

De aanpak van twee keer trainen met A1, de gelegenheid om wekelijks mee te trainen met de zondag 1 selectie en het regelmatig spelen van oefenwedstrijden met Jong Hoogeveen om zodoende niet alleen als team beter te worden maar ook als individu door te ontwikkelen en sterker te worden lijkt dan ook zeker zijn vruchten af te werpen. Hoogeveen is dan ook zeer trots op deze lichting. Dat de jeugdopleiding vorig seizoen 9 spelers aflevert aan de senioren en dit seizoen opnieuw 7 is een groot compliment waard. Volgend seizoen krijgt een nieuwe lichting de kans om op 4e divisie niveau te spelen. Talenten met ambitie uit de regio Hoogeveen krijgen zo een mooi platform om in zichzelf te investeren.

Hoogeveen JO19-1 kampioen (Foto: VV Hoogeveen)