Vanavond gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verder met de kwartfinale. 9 ploegen uit de regio Hoogeveen zijn in de race voor een van de 25 tickets voor de halve finale.

Deze halve finale zal aankomende zaterdag plaatsvinden. De nummers 1 en 2 van vanavond plaatsen zich samen met de vijf beste nummers hiervoor. De eerste wedstrijden van vanavond zullen om 18:00 van start gaan. De poules van de Hoogeveense verenigingen zien er als volgt uit.

Poule A: Angelslo, Emmen

1. Hoogeveen zondag

2. Raptim

3. VV Emmen

4. SC Erica

5. VAKO

VV Hoogeveen maakte indruk tijdens de eerste ronde van deze editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi door met de maximale score van 12 punten en een doelsaldo van 25 voor en 2 tegen te eindigen. Vanavond neemt de Hoofdklasser het op tegen competitiegenoot VV Emmen en derdeklassers Raptim, VAKO en Erica. Voor Björn Zwikker, die momenteel met elf doelpunten gedeeld topscorer van het toernooi is, zal het duel tegen zijn oude club VV Emmen speciaal zijn. Volgend seizoen is de middenvelder namelijk de hoofdtrainer van dat elftal.

Poule B: Citadel, Dedemsvaart

1. SC Elim

2. Zuidwolde

3. Hardenberg’85

4. EMMS

5. Fit Boys

Elim en Zuidwolde sloten de eerste ronde allebei af met tien punten en de eerste plaats in de poule. Elim, de kampioen van twee jaar geleden, behaalde die eerste plaats onder andere door een monsterzege van 11-0 te behalen op SCD ‘83. Tweedeklasser Zuidwolde versloeg buurman ZZVV met 1-3. Vanavond treffen de beide ploegen uit regio Hoogeveen EMMS, dat bij Zuidwolde in de competitie zit, en derdeklassers Hardenberg ‘85 en Fitboys.

Poule C: Het Activum, Hoogeveen

1. Achilles 1894

2. HODO

3. MSC

4. Noordscheschut

5. Mariënberg

Met de twee finalisten van vorig jaar, Achilles 1894, het nog ongeslagen Mariënberg en HODO, dat samen met HZVV recordwinnaar van het toernooi is, is poule C vanavond misschien wel de ‘poule des doods’ te noemen. De avond die ongetwijfeld bol zal staan van de spanning zal worden afgesloten met het treffen tussen Noordscheschut en MSC. Vorig jaar waren de Meppelers met 7-0 te sterk in de finale. De Schutters zullen zich hiervoor maar wat graag willen revancheren.

Poule E: De Eendracht, Zwartemeer

1. De Weide

2. ASVB

3. Germanicus

4. Titan

5. Bargeres

De Weide reist vanavond wederom af naar Zwartemeer. De tweedeklasser eindigde in de eerste ronde net als FC Klazienaveen en SVBO (zon) met negen punten en werd op basis van doelsaldo poulewinnaar. De groenwitte formatie uit Hoogeveen heeft een aantal spelers die geregeld op hoog niveau zaalvoetballen en hoopt daar dit toernooi de vruchten van te plukken. Vanavond zijn tweedeklassers ASVB, dat vorig jaar de finale bereikte, en Germanicus en vierdeklassers Titan en Bargeres de hordes die De Weide moet nemen op weg naar de volgende ronde.

Poule I: Carrousel, Ommen

1. DOS’37

2. Alcides

3. Dedemsvaart

4. ZZVV

5. Hoogeveen zaterdag

Een spannende poule in Ommen vanavond. Competitiegenoten ZZVV en VV Hoogeveen (zat) nemen het op tegen hoofdklasser Alcides, eersteklasser DOS ‘37 en tweedeklasser Dedemsvaart. ZZVV ging als nummer 2 door naar de kwartfinale, terwijl VV Hoogeveen behoorde tot de tien beste nummers drie. Tegenstanders Alcides, dat titelhouder MSC versloeg in de vorige ronde, en DOS ‘37 werden groepshoofd. Dedemsvaart ging als nummer twee door.

Poule J: Borkerkoel, Westerbork

1. Rolder Boys

2. Beilen

3. Pesse

4. CSVC

5. HOC

Pesse was afgelopen zaterdag na drie wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde en moest in een onderling duel met Noordscheschut uitmaken wie er groepswinnaar werd en dus in het activum mocht blijven. Pesse ging met 2-1 onderuit waardoor de ploeg van John Kramer vandaag afreist naar Westerbork. Om de volgende ronde te bereiken neemt Pesse het op tegen Rolder Boys, dat als enige nog geen doelpunt heeft hoeven incasseren dit toernooi, Beilen, CSVC en HOC.