Hoogeveen – Na twee opeenvolgende nederlagen op bezoek bij De Dijk en ACV heeft Hoofdklasser HZVV zich vanmiddag in het thuisduel tegen Purmersteijn herpakt met een eenvoudige overwinning. Op het eigen Bentinckspark verzorgden Luke Millar en Romano Djababoe (2x) de doelpunten in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

HZVV moest het vanmiddag doen zonder de geblesseerden Jan Hup en Yannick Manusiwa, de gestopte Paul Bangura en de geschorste Tim Riksman. Deze lijst van afwezige verdedigers bezorgde hoofdtrainer Gert van Duinen ongetwijfeld flink wat kopzorgen. De oefenmeester besloot zo min mogelijk wijzigingen aan te brengen in de defensie ten opzichte van het duel van vorige week en posteerde Pierre Semudenge, van origine een middenvelder, op de rechtsbackpositie. Zijn plaats op het middenveld werd opgevangen door Noah ten Brinke. Het was voor Ten Brinke zijn eerste basisplaats nadat hij terugkeerde van een gebroken kaak.

Al binnen het eerste kwartier wist HZVV de score te openen tegen de nummer 14 van de Hoofdklasse B waarvan het eerder dit seizoen nog verloor met 2-1. In de veertiende minuut was het vleugelspeler Luke Millar die een voorzet vanaf links in de doel knikte. Hierna kwam HZVV tweemaal goed weg, omdat pogingen van de aanvallers van de bezoekers over en naast het doel van Hidde Streutker belandden. Na ongeveer een half uur spelen was het Djababoe, die voor het eerst in lange tijd weer een basisplaats kreeg, die de voorsprong verdubbelde. Uit een corner van Millar kopte aanvoerder Alex Zomer de bal in de richting van de aanvaller. Djababoe faalde niet en trof doel. Met deze 2-0 stand zochten de teams de kleedkamer op voor de rust.

In de tiende minuut na rust was het gelegenheidsrechtsback Pierre Semudenge die met een voorzet diezelfde Djababoe vond. Ook nu faalde hij niet in de afronding. De aanvaller kopte de bal binnen en tekende daarmee aan voor zijn tweede treffer van de middag. Met deze comfortabele voorsprong op zak nam HZVV wat gas terug, maar was het tweemaal via Sander Dzemidzic nog erg dichtbij de 4 en 5-0. In het laatste kwart van de wedstrijd mochten jeugdexponenten Tim Mulder en Jesse van Dalen nog hun kunsten vertonen en kreeg Djababoe een publiekswissel voor zijn twee goals. Aan de stand veranderde echter niks meer.

Volgende week gaat HZVV op bezoek bij SDC Putten, de huidige nummer 12 van de Hoofdklasse B.