HZVV heeft gisteravond op het eigen Benticnkspark in een oefenduel ruimschoots gewonnen van MVV Alcides. Net als de regen vielen gisteravond ook de doelpunten met bakken uit de lucht. Mede dankzij drie goals van HZVV-spits Milan Ronkes werd de eindstand bepaald op 6-2.

HZVV en Alcides gaven allebei een aantal jeugdspelers en talenten de kans om zich te laten zien. Zo begon HZVV met Damyan van Goor op het doel, maakte Finn Hoogeveen zijn officieuze debuut als linksback en was er speeltijd voor Jorn Ballast en Jesse van Dalen. Bij Alcides debuteerde JO19-speler Niek Kuurman.

Al na drie minuten kwam HZVV op een 1-0 voorsprong dankzij Romano Djababoe. Na een kwart wedstrijd spelen verdubbelde HZVV via Milan Ronkes de voorsprong. Twee minuten later was het weer raak voor de jonge aanvaller. Na een vlotlopende aanval over de linkerflank ontving Ronkes de bal op de rand van het zestienmetergebied en drukte succesvol af met binnenkant voet. Nog voor rust deed Alcides wat terug waardoor de ruststand werd bepaald op 3-1.

Na rust hadden beiden ploegen een flink aantal andere namen in het veld staan, maar veranderde er weinig aan het spelbeeld. In de vijfde minuut na rust was het de ingevallen Sander Dzemidzic die de 4-1 binnenschoot. Nadat een treffer van diezelfde Dzemidzic werd afgekeurd wegens buitenspel en Luke Millar erin slaagde de bal van slechts een paar meter tegen de lat te schieten in plaats van in het doel deed Alcides een kwartier voor tijd wat terug via een strafschop. Spannend werd het echter niet meer op het Bentinckspark, want ook HZVV mocht even later een strafschop nemen. Milan Ronkes verzilverde deze penalty en maakte daarmee zijn derde van de avond. Vlak voor tijd was het Dzemidzic die de eindstand bepaalde op 6-2.

Aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor HZVV. Volgende week zaterdag neemt de ploeg van trainer Gert van Duinen het thuis op tegen Flevo Boys.