Met de komst van Ronan Zwaagstra (MSC) en de garantie dat Romano Djababoe, Luke Millar en Tim Riksman blijven, heeft de Hoogeveense hoofdklasser HZVV de selectie voor het seizoen 2020-2021 nagenoeg rond.

Zwaagstra is een talentvolle speler, die zijn voetballoopbaan begon bij SCD’83 in Dedemsvaart. Hij doorliep daarna de jeugdopleiding van FC Emmen en kwam dit seizoen uit voor hoofdklasser MSC. Hij speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder of als vleugelspits. Er waren meerdere clubs in hem geïnteresseerd, maar Zwaagstra heeft heel bewust en op eigen initiatief voor HZVV gekozen. Hij weet dat de concurrentie groot is op het middenveld en in de aanval, maar ziet het avontuur met vertrouwen tegemoet. Zijn voornaamste drijfveer is om ‘het plezier in het spelletje terug te krijgen’ na een turbulent seizoen in Meppel, waarin de sportieve ambities een fikse deuk opliepen na het bestuursbesluit de zondagafdeling op te heffen.

Met het langer vastleggen van Romano Djababoe, Luke Millar en Tim Riksman heeft de Hoogeveense club de doelstelling om de selectie grotendeels intact te laten gerealiseerd.
Djababoe, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, is een garantie voor doelpunten, terwijl Millar op de linkerflank zorgt voor snelheid en diepte. In de korte tijd dat hij voor HZVV speelt, heeft Riksman aangetoond een meerwaarde te zijn in de defensie.

In de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder is ook ruimte voor de talenten Jorn Ballast, Jesse van Dalen, Isaiah Eiromkui en Finn Hoogeveen, die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.‘Het ziet er goed uit’, zegt Marcel Schoemaker van de technische commissie. ‘We hebben de kern van het elftal dat het dit seizoen zo goed heeft gedaan kunnen behouden en daarnaast is er volop ruimte voor de aanstormende jeugd.’

Bron: HZVV