HOOGEVEEN – Jearl Margaritha heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij eerstedivisionist Almere City. De 19-jarige smaakmaker die afgelopen zomer overkwam vanuit de jeugd van FC Emmen zal aanstaande zaterdag tijdens de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi voor de laatste keer zijn kunsten vertonen in het blauw van VV Hoogeveen.

Voor Hoogeveen (zon) zal het vertrek van de buitenspeler voelen als een fikse aderlating. Margaritha had met tien doelpunten een flink aandeel in de goede prestaties van de ploeg van Nico Haak tijdens de eerste seizoenshelft. Gelukkig voor de Hoogeveners mag Margaritha wel meedoen tijdens de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De pijlsnelle Margaritha is tot nu toe een van de smaakmakers van het toernooi en zal natuurlijk niks liever willen dan afscheid nemen met de PWZ-beker.

Toch zijn ze bij Hoogeveen ook trots op de transfer van Margaritha. ”We gunnen het Jearl echter van harte. Het is voor ons als club ook een signaal dat we goed bezig zijn. Spelers krijgen bij ons de ruimte zich te ontwikkelen en in de kijker te spelen bij BVO’s. De stap die Jearl nu maakt is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Danny van der Sleen, lid van de technische commissie van de Hoofdklasser.