PESSE – John Kramer zal ook volgend seizoen voor de groep staan bij SV Pesse. De 38-jarige oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de zondag derdeklasser.

Kramer kan worden omschreven als een echte clubman. De geboren en getogen Pessenaar kwam in zijn tijd als voetballer alleen uit voor SV Pesse, al was hij op een gegeven moment erg dichtbij een overgang: “In de tijd dat ik in de A-junioren speelde heeft vv Hoogeveen mij benaderd. Na enkele trainingen kwam ik er al achter dat het niet mijn club zou worden en ben ik teruggekeerd naar Pesse”, vertelt de trainer. Bij Pesse heeft Kramer de nodige elftallen onder zijn hoede gehad: ”Als trainer ben ik begonnen bij de jeugd van sv Pesse en daar heb ik van de E tot de A-jeugd alles getraind. In 2011 nam ik halverwege het seizoen het eerste elftal van de zaterdag over van Jaap Strik. In 2012 zijn we met de zaterdagafdeling gepromoveerd naar de 3de klasse.”

Toen de zaterdagafdeling van SV Pesse enkele jaren later ophield te bestaan verkaste Kramer na een sabbatical van één seizoen naar de zondagafdeling van de club. Met Pesse promoveerde Kramer afgelopen seizoen voor het eerst in het bestaan van club naar de zondag derde klasse. Ook dit seizoen gaat het Pesse voor de wind. De groen-witte promovendus is nog altijd ongeslagen en lijkt af te steven op een historisch kampioenschap: ”Ons elftal is voetballend gewoon heel sterk en ik ben dan ook blij om ook volgend jaar met deze jongens te mogen werken. Het zou een prachtige prestatie zijn als we dan in de tweede klasse spelen”, vertelt Kramer.