Kampioenskoorts in Hoogeveen! VV Hoogeveen, HZVV, SC Elim, SV Pesse, HODO en Vitesse’63 hebben allemaal de beste papieren in hun titelstrijd en kunnen zich dus wellicht gaan opmaken voor een rit op de platte kar. In deze serie laten we zien hoe deze clubs ervoor staan in hun strijd om het kampioenschap. We beginnen met HZVV, de koploper van de Eerste Klasse E.

Na een wederom kort avontuur in de Hoofdklasse gaf HZVV hoofdtrainer Gert van Duinen voorafgaand aan dit seizoen duidelijk aan wat de doelstelling was: ‘’Wij hebben dit jaar maar één doel: het kampioenschap. Die ambitie mogen we best uitspreken’’, zei hij destijds. Die doelstelling lijkt dit seizoen, op een niet al te lastige wijze, gerealiseerd te worden.

Met nog 6 wedstrijden te gaan staan de roodwitten maar liefst 9 punten boven Oranje Nassau, de nog enige overgebleven concurrent. HZVV leed dit seizoen slechts in 3 wedstrijden puntverlies en mag zich dus waarschijnlijk binnenkort zeer terecht kampioen van de zaterdag eerste klasse E noemen. Het kampioenschap zal betekenen dat HZVV in vijf van de afgelopen 10 seizoenen promoveert naar de Hoofdklasse.

De club uit Hoogeveen hoopt volgend seizoen voor het eerst in deze eeuw handhaving in de Hoofdklasse te bewerkstelligen. De selectie van HZVV blijft volgend seizoen vrijwel volledig intact. De technische commissie is druk bezig geweest met het langer vastleggen van veel huidige selectieleden en heeft aangekondigd dat de selectie voor volgend seizoen nagenoeg rond is. Tot nu toe is alleen het vertrek van Arjan Akkerman aangekondigd.

Resterend programma HZVV

Zeerobben                       (T)         6 april   15:00

Noordscheschut             (U)         13 april 14:30

Groningen                       (T)         20 april 15:00

Broekster Boys               (U)         11 mei  14:30

VV Winsum                     (T)         18 mei  15:00

PKC’83                              (U)         25 mei  14:30