Kampioenskoorts in Hoogeveen! VV Hoogeveen, HZVV, SC Elim, SV Pesse, HODO en Vitesse’63 hebben allemaal de beste papieren in hun titelstrijd en kunnen zich dus wellicht gaan opmaken voor een rit op de platte kar door Hoogeveen. De komende dagen laten we zien hoe deze clubs ervoor staan in hun strijd om het kampioenschap, we vervolgen deze serie met SC Elim de koploper van de Derde Klasse D.

Promovendus SC Elim is ook dit jaar in de race om zich tot kampioen te kronen. Het kampioenschap van de zaterdag Derde Klasse D zou een mooie aanvulling zijn op de prijzenkast van SC Elim, waar de laatste jaren ook al een Protos Weering bokaal, twee trofeeën van het Prent Dorpentoernooi en de kampioenschaal van vorig seizoen aan toe werden gevoegd.

Elim staat momenteel bovenaan en speelt komend weekend de topper tegen concurrent SVM. De ploeg van trainer Jan-Otto Benjamins zal met vertrouwen richting afreizen naar Marknesse, Elim heeft namelijk een voorsprong van twee punten en nog altijd een wedstrijd minder gespeeld, waardoor Elim zelfs bij een nederlaag het kampioenschap nog volledig in eigen hand heeft.

Afgelopen zaterdag slaagden de Elimieten erin om, na vrijwel de gehele wedstrijd met een man minder te hebben gespeeld, een punt over te houden aan de derby met VV Hoogeveen zaterdag. Zij bekleden, met slechts twee punten minder dan Elim, momenteel de derde plaats op de ranglijst maar hebben al twee wedstrijden meer gespeeld dan Elim, waardoor hun kans op het kampioenschap minimaal lijkt.

Resterend programma SC Elim

SVM                                  (U)         6 april   14:30

Avereest                           (T)         13 april 14:30

Nieuwleusen SV             (T)         16 april 18:45

Fit Boys                             (U)         20 april 14:30

Hollandscheveld             (U)         4 mei    14:30

Hardenberg ’85               (T)         11 mei 14:30

SVN ’69                             (U)         18 mei  14:30

Bant                                  (T)         25 mei  14:30