Kampioenskoorts in Hoogeveen! VV Hoogeveen, HZVV, SC Elim, SV Pesse, HODO en Vitesse’63 hebben allemaal de beste papieren in hun titelstrijd en kunnen zich dus wellicht gaan opmaken voor een rit op de platte kar. In deze serie laten we zien hoe deze clubs ervoor staan in hun strijd om het kampioenschap. We vervolgen deze serie met Vitesse’63 de koploper in de zaterdag vierde klasse E.

Na zeven seizoenen in de derde klasse, waarin zelfs nog eenmaal een derde plaats werd behaald in het eindklassement, degradeerde Vitesse’63 in het seizoen 2016/2017 weer terug naar de gevreesde vierde klasse. Vorig seizoen eindigden de mannen van vertrekkend trainer Ben Batterink nog op een zesde plaats, maar dit seizoen bekleed men sinds kort, met minimale marge, de koppositie.

De club uit Koekange staat 4 punten voor op Onstwedder Boys, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de Vitessenaren, en slechts 1 punt voor op concurrent CSVC, dat een aantal weken geleden nog met 5-0 van het veld werden geblazen door de rood-gelen. De eenvoudige zege op de ploeg uit Coevorden was een unicum, het was namelijk de enige overwinning van Vitesse’63 dit seizoen op een directe concurrent om de titel.

Het resterende programma van Vitesse’63 ziet er echter wel gunstiger uit dan dat van de concurrentie. Terwijl de andere ploegen uit de top 4 het allemaal nog tegen elkaar moeten opnemen, treft Vitesse’63 in de rest van het seizoen alleen nog laagvliegers en ploegen uit de middenmoot van de competitie. De kans is dus groot dat trainer Batterink er over een paar weken bijloopt met een baard waar Sinterklaas jaloers op is, hij heeft namelijk laten weten dat hij zijn baard niet zal scheren zo lang als zijn elftal wint.