Kampioenskoorts in Hoogeveen! VV Hoogeveen, HZVV, SC Elim, SV Pesse, HODO en Vitesse’63 hebben allemaal de beste papieren in hun titelstrijd en kunnen zich dus wellicht gaan opmaken voor een rit op de platte kar. In deze serie laten we zien hoe deze clubs ervoor staan in hun strijd om het kampioenschap. We sluiten deze serie af met VV Hoogeveen, de ploeg met de minste verliespunten van de zondag Hoofdklasse A.

VV Hoogeveen is als promovendus bezig aan een geweldig seizoen. Het team van trainer Nico Haak bezet momenteel de derde plaats en heeft slechts 2 punten minder dan koplopers DEM en SDO, terwijl die ploegen allebei twee duels meer gespeeld hebben dan Hoogeveen. DEM is net als Hoogeveen dit seizoen nieuw in de Hoofdklasse en van SDO werd afgelopen zondag nog met 0-2 werd verloren. Dankzij die nederlaag verloor Hoogeveen de koppositie, maar die kan aanstaande vrijdag in het uitduel met Achilles 1894 worden herovert.

Ondanks dat VV Hoogeveen dit jaar na een afwezigheid van 4 jaar terugkeerde in de Hoofdklasse is de hoge klassering van de blauwwitten geen grote verrassing. In de persoon van Nico Haak hebben de Hoogeveners een trainer met een uitstekende staat van dienst en een goed netwerk. Mede door zijn aanwezigheid heeft de club zich in de voorbereiding van dit seizoen kunnen versterken met spelers als Twan Berends, Sadik Spijodic en Tom Heerkes.

Geweldige start

Hoogeveen ging voortvarend van start in de hoofdklasse. De eerste periode werd op indrukwekkende wijze veroverd en pas in de tiende competitiewedstrijd liep Hoogeveen voor het eerst tegen een nederlaag op. Hoogtepunt van de eerste periode was zonder twijfel het spektakelstuk in Zieuwent tegen RKZVC. Het duel tussen de huidige nummer drie en vier van de ranglijst eindigde destijds in 3-6 voor de Hoogeveners. “Maar het had ook zomaar 6-6 of 6-3 kunnen worden, het was een hele open wedstrijd. Gelukkig waren wij het scherpst voor de goal”, zei Haak na afloop van dat duel.

Zand in de motor(?)

Periode 2 verliep echter een stuk minder succesvol voor de blauwwitten. Van hekkensluiter RKHVV werd nog overtuigend gewonnen, maar daarna verloor Hoogeveen van MSC en SDO. Tussendoor werd er nog gelijkgespeeld tegen laagvlieger Achilles 1894. In de winterstop slaagde Hoogeveen erin om de spelersgroep te voorzien van drie kwaliteitsimpulsen. Saber Hendriks, Menno Heerkes(beiden HHC Hardenberg) en Kjelt Engbers(FC Emmen) werden toegevoegd aan de selectie. Mede dankzij die nieuwe krachten richtte Hoogeveen zich na de winterstop op.

Weg omhoog

Na de winterstop verloor Hoogeveen namelijk alleen nog van Fortuna Wormerveer en SDO. Alle andere competitiewedstrijden werden allemaal winnend afgesloten, maar de overwinning die de fans van Hoogeveen de meeste voldoening gaf was ongetwijfeld in het bekertoernooi. Aartsrivaal en buurman HZVV werd na een spannend duel via strafschoppen uit het bekertoernooi geknikkerd door de blauwwitten. In de halve finale strandden de Hoogeveners echter tegen bekerhouder Flevo Boys, waardoor men zich volledig moet richten op het kampioenschap.

Zeven finales

Hoogeveen heeft onderweg naar de tweede titel op rij nog zeven hordes te nemen. Vier van de zeven wedstrijden zijn tegen ploegen uit het rechterrijtje van de competitie. Maar op zondag 19 mei staat er een gigantische kraker op het programma. Hoogeveen neemt het dan in de voorlaatste competitieronde op tegen koploper DEM, van wie eerder dit seizoen nog met 1-3 werd gewonnen. Het beloven dus nog hele spannende weken te worden op het Bentinckspark.