Foto: VV Zuidwolde

VV Zuidwolde heeft gistermiddag de derby tegen VV Beiel met ruime cijfers gewonnen. Op het eigen sportpark liepen de roodzwarten in de slotfase uit naar een 4-0 overwinning.

Het duurde lang voordat de 1-0 viel. Deze viel kort voor rust dankzij een inzet van Frans Capellen. Toen kort na rust de 2-0 viel, was het doek voor Beilen definitief gevallen. In de slotfase liep Zuidwolde nog uit naar een 4-0 eindstand. Op deze klinkende zege voor Zuidwolde viel niets af te dingen. Beilen mocht haar doelman Remco Vos danken, dat de score niet nog hoger uitviel. Met diverse uitstekende reddingen voorkwam hij een grotere nederlaag voor Beilen.

Zuidwolde dicteert het spel
Vanaf het begin van de wedstrijd dicteerde Zuidwolde het spel. Vroeg in de wedstrijd kreeg Frans Capellen al enkele goede mogelijkheden, maar scoorde niet. In de 12e minuut leek Zuidwolde op voorsprong te komen, maar stond de staffel Sven Cazemier en Tom Buijtendorp niet goed op aangeven van een doorgebroken Frans Capellen. Beilen werd incidenteel gevaarlijk met afstandsschoten en uit standaardsituaties. De defensie van Zuidwolde gaf echter geen krimp,

Bombardement op vesting Beilen – treffer Frans Capellen
In het laatste kwartier voor rust gaf Zuidwolde andermaal gas op het maken van de openingsgoal. Rond de 32e minuut kreeg Zuidwolde een drietal riante mogelijkheden om te scoren, maar andermaal stuitte men op doelman Vos. De rust leek in te gaan met een 0-0-stand, totdat in de 43e minuut alsnog de 1-0 viel. Een inzet van Tom Buitendorp leek op de paal te belanden, maar een bij de tweede paal instormende Frans Capellen wist de 1-0 binnen te tikken. Ruststand 1-0.

Tom Buijtendorp scoort voor ontketend Zuidwolde
Na rust liet Zuidwolde er geen (kunst)gras over groeien, wie deze zondag het duel mocht winnen. In de 53e minuut bezegelde Tom Buijtendorp een prima lopende aanval van Zuidwolde. Op aangeven van Frans Capellen tikte hij beheerst de 2-0 achter doelman Remco Vos. Rond de 70e-75e minuut kreeg Zuidwolde legio kansen om de score verder op te voeren. Met name doelman Vos ontpopte zich echter als sta-in-de-weg voor Zuidwolde. In de 80e minuut viel alsnog de 3-0. Via een doorbraak van Sven Cazemier belandde de bal in het strafschopgebied van Beilen op de hand van een van de Beiler-verdedigers. De terecht toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Frans Capellen (3-0).

Bijna droomdebuut Vincent Hulst/treffer Sven Cazemier
Kort na de 3-0 kreeg Frans Capellen terecht een publiekswissel. Zijn vervanger (de 17-jarige) Vincent Hulst kende bijna een droomdebuut. Direct werd hij in de 81e minuut de diepte ingestuurd, waarna zijn harde inzet buiten bereik van doelman Vos op de paal belandde. Kort daarop was het toch raak. Op aangeven van de prima invallende Vincent Hulst scoorde Sven Cazemier de 4-0 eindstand op het scorebord,

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Joris de Roo, Mathijs Steenbergen, Ouren Nikkels, Steven Berghuis, Mark van de Beld, Stefan Liezen, Sven Cazemier, Nico Schulting (Bastin Steenbergen), Tom Buijtendorp, Frans Capellen (Vincent Hulst)

Bron: vvzuidwolde.nl/Bert Brontsema