HOOGEVEEN – Het regende negatieve reacties nadat de indeling voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Veel mensen snapten niet waarom er van de zes overgebleven verenigingen uit Hoogeveen geen één in het Activum hoeft te spelen.

VV Hoogeveen (zon), Pesse, Elim, Hoogeveen (zat), De Weide en Noordscheschut zijn allen actief morgenavond, maar zullen allemaal moeten afreizen naar sporthallen elders in Drenthe. Op Facebook en andere social media regende het reacties van mensen die daar maar weinig tot niks van begrepen. Een aantal daarvan staan hieronder:

In een reactie op Voetbal Hoogeveen vertelt de organisatie waarom de poule-indeling op deze manier tot stand is gekomen: ”De nummers een van de blijvende sporthallen blijven in dezelfde zaal actief, daarbij komen de nummers een van een afvallende zaal. Teams die elkaar al zijn tegengekomen zullen niet weer bij elkaar in de poule worden geplaatst en zo hebben we nog meer regels voor het maken van een nieuwe indeling. Zo kan het dus gebeuren dat alle Hoogeveense clubs moeten uitwijken”, aldus Jasper Stroeve, de secretaris van de PWZ-organisatie.

Stroeve sluit niet uit dat er in de toekomst wat veranderd gaat worden aan de manier waarop de poules worden ingedeeld: ”We nemen het mee in de evaluatie, wellicht dat het volgend jaar anders wordt ingevuld.”

Moet de organisatie wat veranderen aan de manier waarop poules worden ingedeeld?

View Results

Laden ... Laden ...