Soms zijn toevalligheden zo opvallend dat je ze graag had willen verzinnen. Vitesse’63-verdediger Stefan Heuvelman liep een lelijke blessure op tegen FC Wolvega, om vervolgens in het ziekenhuis een speler tegen te komen van datzelfde Wolvega die de röntgenfoto kwam maken.

Na een tijdje in het Koekanger verzorgingshokje te hebben gebivakkeerd, werd de rit naar het Meppeler ziekenhuis toch maar ingezet. Er moest een foto worden gemaakt op de röntgenafdeling, alleen was het even wachten op de dienstdoende radioloog. Heuvelman: ,,Hij kwam binnen en zei direct: ‘Hee, bekend shirtje.’ Toen vermoedde ik dat hij uit de buurt van Koekange kwam, maar hij bleek van de tegenstander te zijn. ‘Ik had anders tegen je moeten voetballen vandaag, maar ik moest werken’.”

De radioloog, Erwin van Zwieten, kon er de humor wel van inzien. Net als Heuvelman. Ze maakten snel een fotootje in de ziekenhuiskamer, een lichte grimas op het gezicht van de verdediger uit Koekange. ,,Mensen langs de kant hoorden zelfs iets knappen in mijn linkerknie, dus echt goed gaat het niet.”

De röntgenfoto’s van Friese makelij laten zien dat er niets is gebroken, maar voorlopig zit voetballen er niet in voor Heuvelman.

Via: https://www.destentor.nl/amateurvoetbal/pechvogel-heuvelman-treft-tegenstander-in-rontgenkamer~ad943e33/ (Sander Dekker)