HOOGEVEEN – Het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is gisteravond in 20 sporthallen van start gegaan. Het toernooi staat jaarlijks garant voor volle tribunes, veel doelpunten en spannende partijen. Het gros van de deelnemende Hoogeveense verenigingen heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde.

Negen van de vijftien ploegen uit de regio Hoogeveen zullen we op 2 januari van het nieuwe jaar terugzien tijdens de kwartfinale. VV Hoogeveen en VV Noordscheschut behaalde samen met zes andere verenigingen de volle buit tijdens de eerste ronde en zetten daarmee hun titelaspiraties kracht bij. Hoogeveen deed dat ook nog eens met een indrukwekkend doelsaldo van 25 voor en 2 tegen. Ook De Weide, Elim, HODO en Zuidwolde eindigde als groepshoofd en zullen daardoor in de volgende ronde in dezelfde zaal actief zijn. ZZVV, Pesse en VV Hoogeveen (zat) bereikten als nummer 2 en 3 ook de volgende ronde. Topscorers van de avond werden Björn Zwikker en Jarno Prijs. Beide topschutters sloten de avond af met elf doelpunten.

Tiendeveen, Hollandscheveld, Vitesse ’63, SCN en VCG eindigde allen op de vierde of vijfde plaats en zullen we niet meer terugzien dit toernooi. Vooral de uitschakeling van Hollandscheveld in verrassend te noemen. De ploeg van trainer John Kikkert zat ingedeeld bij derdeklassers HODO en Protos en vijfdeklassers VCG en NKVV, maar slaagden er niet in om meer dan 1 punt te verzamelen.

Donderdag 2 januari gaat het toernooi weer verder in tien sporthallen. De indeling is te zien door te klikken op deze link.