DEDEMSVAART – VV Noordscheschut heeft zich op de valreep geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De ploeg van Marc van Meel won haar laatste duel met 5-0 van SC Elim waardoor het op basis van doelsaldo is geplaatst voor de finale. VV Hoogeveen (zat) eindigde hierdoor op de tweede plaats, waarin het grote broer Hoogeveen (zon) tegenkomt.

Nadat Noordscheschut met 4-1 verloor van VV Hoogeveen (zat) leek het voor de Schutters een onmogelijke opgave te worden om de finale te bereiken. Hoogeveen had aan een overwinning tegen Germanicus genoeg om de finale te bereiken, maar de Hoogeveners speelden met 1-1 gelijk.

Noordscheschut wist wat het moest doen. Met 5 doelpunten winnen van Elim zou de Schutters wederom een finaleplaats opleveren. de Schutters gingen doelgericht te werk en versloegen Elim met 5-0 waardoor zij op spectaculaire wijze de finale bereikten.

Noordscheschut treft in de finale Alcides, Gramsbergen, MSC en ASVB. De laatste finaleplaats gaat in de tussenronde tussen VV Hoogeveen (zon), VV Hoogeveen (zat), Bergentheim, VV Emmen en Drenthina. VV de Weide en SV Pesse zijn uitgeschakeld voor de eindronde.

Wat voorafgaand werd gezien als een onmogelijke opgave werd toch bereikt