HOOGEVEEN – Remmert Verbrugge heeft de prijs van ‘Hoogeveens voetballer van het jaar 2019’ gewonnen. De 28-jarige spits van SV Pesse won deze prijs met een klein verschil op zijn grootste concurrent Jarno van Belkum (VV Ruinen). Verbrugge kreeg voor zijn doelpunt tegen VV Hoogeveen ook de prijs van ‘Hoogeveens doelpunt van het jaar’.

In de finaleronde van de de verkiezing kreeg Verbrugge 992(!) stemmen. Dat waren er 20 meer dan Van Belkum. ”Het is redelijk bizar hoeveel mensen ermee bezig waren. Heel Pesse en mijn familie en vrienden hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen”, Aldus Verbrugge. ”Mijn telefoon stroomde direct vol met felicitaties toen de stemming voorbij was. Super leuk natuurlijk.”

Naast de prijs van ‘Hoogeveens voetballer van het jaar 2019’ ging ook de prijs voor het mooiste doelpunt op de Hoogeveense velden naar Verbrugge. Zijn rake afstandsschot tegen VV Hoogeveen (zat) kreeg maar liefst 42% van de stemmen: ”Met deze twee prijzen sluit ik het jaar wel op een hele leuke manier af”, lacht Verbrugge.

De eindstand van de verkiezing ‘Hoogeveens voetballer van het jaar 2019’ ziet u hieronder:

1. Remmert Verbrugge (SV Pesse)
2. Jarno van Belkum (VV Ruinen)
3. Ismail Ucan (VV Tiendeveen)
4. Hidde Streutker (HZVV)
5. Marcel Pol (HODO)
6. Justin Scholing (VCG)
7. Jelle Verburg (ZZVV)
8. Erwin Strijker (SV Pesse)
9. Ruben Waninge (SV Pesse)
10. Arjan Klein (SV Pesse)