Foto: HZVV

Hoogeveen – Met het aanblijven van basisspelers Reza Hosseini, Hidde Streutker en Yannick Manusiwa krijgt de selectie van hoofdklasser HZVV voor komend seizoen steeds meer een gezicht.

Die ontwikkeling stemt tot tevredenheid bij doelman Hidde Streutker. ‘We zijn bezig aan een lekker seizoen en daar willen we als groep graag een vervolg aan geven. Natuurlijk kijk je wel eens om je heen, en heb je als sporter de hoop om nog een keer een stap te kunnen maken, maar ik wil graag benadrukken dat ik het nog steeds fantastisch naar mijn zin heb bij HZVV. Dit is mijn club. Daarnaast is spelen in de hoofdklasse echt mooi.’ Streutker begint na de zomervakantie aan zijn tiende seizoen als selectiekeeper.

Dat is een jaar meer dan Reza Hosseini, de frivole linksback van de Hoogeveners, die lang heeft gestreden voor zijn plek en inmiddels niet meer valt weg te denken uit de basisformatie van trainer Gert van Duinen. De speler zegt dat hij blij is met de huidige gang van zaken. ‘Ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Het mooi dat zich dat nu uitbetaalt. Natuurlijk heb ik veel gesproken met de technische staf. Het motto was steeds: doorgaan en er voor gaan. Dat heb ik gedaan. Mooi dat ik er een vervolg aan kan geven.’

Als echte HZVV’er knoopt ook Yannick Manusiwa er weer een jaar aan vast. De centrumverdediger zat de afgelopen weken in de lappenmand door een blindedarmontsteking, maar is inmiddels op de weg terug. ‘Fijn om op dit niveau actief te mogen zijn bij deze club,’ neemt hij alvast een voorschot op de toekomst.