HOOGEVEEN/ZUIDLAREN – HZVV leed zaterdag een onnodige 2-3 thuisnederlaag tegen subtopper Berkum. Daardoor blijven de roodwitten nadrukkelijk in de degradatiezone van de Hoofdklasse B. Spits Yoran Popovic blijft echter optimistisch. ,,We vechten volle bak, maar het laatste beetje ontbreekt. Toch heb ik het volle vertrouwen dat we ons handhaven’’, zegt de belofte die na de pauze verdediger Yannick Manusiwa verving. HZVV werkte de 0-2 achterstand weg, maar trok in de slotfase alsnog aan het kortste eind. Mede doordat Jos Fidom een strafschop miste.

door Wessel Aslander

Popovic baalt dan ook van de zoveelste verliespartij van de laatste tijd. De laatste zege dateert van 3 februari, toen concurrent CSV Apeldoorn aan de Bentincksdijk met 3-1 sneuvelde. Met twee gave treffers was de pas 19-jarige ‘Popo’ de grote man. In totaal kon de inwoner van Zuidlaren dit seizoen pas vier keer juichen. Overigens miste hij door een blessure de eerste duels van deze competitie. ,,De trainer (Gert van Duinen) zegt dat ik nog te weinig creëer. Daarom zat ik voor de tweede keer op de bank. Hij moet natuurlijk ook iets proberen’’, doelt de aanvaller op de teleurstellende serie. De heen en weer dreigt, want HZVV pendelt geregeld tussen Hoofd- en eerste klasse.
Hoewel momenteel geen vaste keus verzekert Popovic het in Hoogeveen naar de zin te hebben. ,,Op zich bevalt het me hier prima en de ontvangst was ook prima. HZVV is een mooie club en we kunnen aardig voetballen met elkaar’’, zegt de eerstejaars student bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Spannend jongensboek

Zijn debuut in de hoofdmacht van ACV had in mei 2016 alle kenmerken van een spannend jongensboek. Uit tegen koploper Harkemase Boys bracht toenmalig trainer Hans de Jong de A-junior als invaller binnen de lijnen. Prompt voltooide ‘Popo’ een onvervalste hattrick en door de 2-3 zege werd het Friese titelfeest uitgesteld. Uit tegen Flevo Boys zouden de Harekieten alsnog de Hoofdklassetitel pakken. Zelf strandde ACV in de nacompetitiefinale tegen FC Rijnvogels. Door in Katwijk aan de Rijn vlot rood te zien dupeerde de natrappende Popovic zijn teamgenoten. Medio 2017 promoveerden de Assenaren alsnog, al lijkt de derde divisie voor de Assenaren inmiddels te hoog gegrepen.

FC Groningen: ‘Te zwaar voor mijn lichaam’

Yoran Popovic speelde zich destijds in de kijker bij FC Groningen, waar de aanvaller vorig seizoen uitkwam voor A1. Hij speelde weinig en legt uit waarom het mis ging. ,,Ik kwam als tweedejaars A-junior. Van twee à drie keer moest ik wekelijks zeven à acht keer trainen. Voor mijn lichaam was dat te zwaar. Al vrij snel liep ik een avulsiefractuur bij de heup op. Na het seizoen zou ik naar Jong FC Groningen moeten, maar mijn trainer zei ‘dat wordt ’m niet voor jou’.’’ De coach was Marcel van Buuren. Diens assistent was Gert van Duinen, die Popovic warm maakte voor HZVV. ,,Ik heb wel een gesprekje met ACV gehad, maar die hadden al een nieuwe spits’’, wijst hij op Romano Djababoe. De man die het nog voor de winterstop bij ACV voor gezien hield, wordt komend seizoen ploeggenoot van Popovic bij HZVV. De tiener uit Zuidlaren heeft namelijk bijgetekend. Toch blijft hij hopen op het betaalde voetbal. ,,Ik probeer het maximale eruit te halen en dan zie ik wel waar het eindigt.’’

Bron: Tweenul.nl