HZVV
Het momenteel hoogst spelende vlaggenschip van de regio is nog lang niet veilig in de zaterdag Hoofdklasse B. De roodwitten staan met 3 wedstrijden te spelen zelfs op een nacompetitie plek (13e). De mannen van Gert van Duinen moeten nog flink aan de bak om nog 1 plekje naar boven op te schuiven. Met wedstrijden tegen AZSV, Huizen en NSC speelt HZVV alleen nog tegen de concurrentie tegen degradatie, al lijkt Huizen zich al neer moeten leggen met een laatste plek. Nog 3 ‘6-punten’ wedstrijden dus voor HZVV. Het belooft een spannend competitieslot te worden in de Hoofdklasse B. Rechtstreekse handhaving is realistisch voor HZVV.

Klik hier voor de stand

Noordscheschut
Ook Noordscheschut is nog niet veilig in de 1e klasse E. Echter kan daar ook nog van alles gebeuren. Momenteel staan de Schutters op en 10e plek, maar ze staan slechts 1 punt voor de gevreesde plek 12. Plek 12 zou namelijk betekenen dat Noordscheschut moet strijden tegen degradatie in de nacompetitie. Noordscheschut is overigens niet het enige team die moet waken voor de nacompetitie. Het verschilt tussen plek 12 en plek 4 is slechts 7 punten. Het kan dus nog flink spoken in de 1e klasse E. Met wedstrijden tegen Oranje Nassau, Be Quick Dokkum en Drachtster Boys voor de boeg, moet rechtstreekse handhaving voor Andre Mulder en zijn team mogelijk zijn.

Klik hier voor de stand

VV Hoogeveen Zondag
Voor de zondag tak van VV Hoogeveen ziet het seizoen er wat rooskleuriger uit. Na 23 wedstrijden staat het elftal van Nico Haak bovenaan in de 1e klasse F. De belangrijke man bij VV Hoogeveen zondag is Marco Hartman. Met een doelpuntenproductie van 28 goals voert hij de topscorersranglijst aan in de competitie. Hoogeveen wordt nog op de hielen gezeten door Alcides uit Meppel. Alcides staat slechts 1 punt achter op Hoogeveen. Hoogeveen kan zich dus geen misstap permitteren in de overige wedstrijden. Ze spelen nog tegen FVC (5e), Bergum (6e) en SVBO (7e). Kan Hoogeveen de champagne alvast koud zetten?

Klik hier voor de stand

De Weide
VV de Weide heeft ook nog wat om voor te spelen de laatste 3 speelrondes. Het elftal dat onder leiding staat van Marcel Smid neemt momenteel de 5e plek in, in de 2e klasse J. De Weide staat slechts 1 punt achter op nummer 3 Klazienaveen, laat die wedstrijd nou net aankomende zaterdag op het programma staan!  Ook NEC Delfzijl strijdt nog mee om die 3e plek, zij hebben momenteel net als de Weide 39 punten, maar hebben een iets beter doelsaldo. De laatste speelronde staat de wedstrijd NEC Delfzijl – De Weide op het programma. De Weide heeft dus alles in eigen hand om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Tussendoor speelt het ook nog tegen DESZ uit Zwartsluis. Het kampioenschap lijkt te gaan tussen SV Bedum en Pelikaan S, waarbij Pelikaan S de betere papieren heeft.

Klik hier voor de stand

VV Zuidwolde
In de zondag 2e klasse L staat Zuidwolde momenteel op een 11e plek. Deze plek is voldoende om ook volgend seizoen in de 2e klasse te spelen. Echter staat Zuidwolde slechts 1 punt voor op Emmeloord, die op een 12e plek staan. Aanstaande donderdag, op hemelvaart, treffen Zuidwolde en Emmeloord elkaar op Sportpark Woltingeslag. Een absolute kraker waar veel op het spel staat. Op 20 mei treffen de teams elkaar weer. Zuidwolde speelt verder nog tegen Olyphia en Heerde. Rechtstreekse handhaving voor roodzwarten uit Zuidwolde ligt in eigen hand.

Klik hier voor de stand

3e klasse D
In de zaterdag 3e klasse D spelen maar liefst 4 teams uit de regio Hoogeveen. SCN uit Nieuwlande is na 22 wedstrijden al gedegradeerd. Het was een zwaar seizoen voor Roel Smand en zijn mannen. Met slechts 8 punten dit seizoen, viel er sportief gezien weinig te vieren voor SCN. Hollandscheveld mag zich ook nog niet officieel veilig noemen. Met nog 4 wedstrijden te spelen staan zij 6 punten boven de streep, maar met de derby tegen SCN nog voor de boeg, mag Hollandscheveld het eigenlijk niet meer weggeven. ZZVV heeft dit seizoen geen rol van betekenis weten te spelen. Met 33 punten uit 23 wedstrijden staat het weliswaar op een 6e plek, maar dat lijkt ook het maximaal haalbare. Het moet zelfs nog 2 punten pakken om officieel veilig te zijn. Het speelt nog tegen TONEGO, SCD’83 en LTC. Dat zijn stuk voor stuk belangrijke wedstrijden voor VV Hoogeveen. Zij doen nog altijd mee om het kampioenschap in de 3e klasse D. TONEGO heeft momenteel de beste papieren. Lutten volgt met 1 verliespunt meer. Hoogeveen, LTC en Hardenberg’85 staan op 2 verliespunten van TONEGO. Hoogeveen speelt aanstaande zaterdag tegen SC Lutten en op de laatste speelronde tegen TONEGO. Spannende weken voor Edward Sabander en zijn mannen.

Klik hier voor de stand

S.V. HODO
Voor HODO valt er niet zo veel te lachen dit jaar. Na het akkefietje van RTV Drenthe dat zij niet zouden mogen filmen bij HODO in november, ging ook Johan Derksen daar nog eens flink overheen in zijn rubriek ‘Groeten uit Grolloo’. HODO won dit seizoen nog geen enkele keer in de zondag 3e klasse C. Het staat met 3 punten dan ook stijf onderaan. HODO mag vanaf volgend seizoen hopen op betere jaren. Met Dave Padding, Jeffrey van Veen en Paul Balde erbij, krijgen ze een behoorlijke kwaliteitsimpuls. Het is aan André Blom om ze aan het voetballen te krijgen. De verwachting is dat HODO snel weer terugkeert naar de 3e klasse.

Klik hier voor de stand

VV Wijster
Voor Wijster is het ook een zwaar seizoen. De ploeg van trainer André Baas staat momenteel op de één na laatste plek in de zondag 3e klasse D. Met slechts 8 punten uit 23 wedstrijden kan Wijster niet meer stijgen op de ranglijst. Het kan enkel nog zakken op de ranglijst, al staat VV Lemmer met 3 punten uit 23 wedstrijden al met 1,9 been in de 4e klasse. Wijster lijkt zich dus op te gaan maken voor de nacompetitie.

Klik hier voor de stand

Vitesse’63
Vitesse’63 uit Koekange had ongetwijfeld gehoopt snel weer terug te keren naar de 3e klasse. Het elftal heeft nog altijd zicht op een plek in de nacompetitie, maar het verlies tegen Sleat heeft pijn gedaan. Wanneer Delfstrahuizen de laatste periode pakt en Vitesse’63 nog 1 plekje klimt op de ranglijst heeft het nacompetitie. Ook is het mogelijk dat Vitesse’63 de 3e periode nog pakt, maar dan moet het Delfstrahuizen en Tollebeek nog voorbij die respectievelijk 2 en 1 punt voor staan. Met de wedstrijd tegen koploper SVM nog voor de boeg, die slechts 1 keer verloren heeft, lijkt dat een moeilijke zaak te gaan worden voor Ben Batterink & Co.

Klik hier voor de stand

SC Elim
SC Elim had ongetwijfeld gehoopt al kampioen te zijn, maar ze hebben met Achilles 1894 een grote concurrent voor de titel. Momenteel staan beide teams op 48 punten uit 21 wedstrijden, maar doordat Elim een veel beter doelsaldo heeft staat het aan kop in de 4e klasse E. De winnaar van het Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi van afgelopen winter heeft met Mike Doldersum, Jarno Prijs en Hermann Klomp een aantal ware topschutters in de gelederen. Zij zijn met zijn drieën verantwoordelijk voor 74 van de 107 doelpunten. Met Alex Padding op de goal hebben zij ook nog eens de minst gepasseerde keeper. Elim heeft nog 3 finales te gaan tegen Tiendeveen, VV Sweel en Helpman.

Klik hier voor de stand

Tiendeveen
Tiendeveen staat met nog 4 wedstrijden te spelen op een 10e plek in de 4e klasse E. Het heeft met 5 gewonnen wedstrijden en 4 gelijke spelen 17 punten. Ze hebben 2 punten in mindering gekregen voor het trappen en slaan van de grensrechter van Achilles 1894. Met nog 2 wedstrijden tegen rode lantaarndrager NWVV voor de boeg, lijkt Tiendeveen zich geen zorgen te hoeven maken over de degradatiestreep. Tiendeveen staat daar momenteel 6 punten boven.

Klik hier voor de stand

Ruinen en Pesse
VV Ruinen
mag nog hopen op een toetje in de zondag 4e klasse E. Het staat momenteel op een 5e plek. Mocht Ruinen nog een plekje naar boven opschuiven, dan geeft dat naar alle waarschijnlijkheid recht op nacompetitie voor promotie. De Blesse staat momenteel op een 4e plek, 2 punten boven Ruinen. Aangezien De Blesse nog tegen koploper speelt, kan het zomaar gebeuren dat Ruinen die 4e plek nog weet te bemachtigen. Pesse staat momenteel 2 verliespunten achter op Ruinen. De kans is klein dat Pesse nog een rol van betekenis gaat spelen. Het lijkt erop dat Pesse ook volgend seizoen in de 4e klasse speelt. Er is dan wel een reële kans dat de derby tegen Wijster weer terugkomt.

Klik hier voor de stand

5e klasse E
VVAK
en VCG staan in de 5e klasse E respectievelijk op de 9 en 10e plek. Voor hen is er dit seizoen geen rol van betekenis weggelegd. Nieuw Balinge staat momenteel op een 2e plek. SC Angelslo is al kampioen en het mocht raar lopen wil Nieuw Balinge nog een plekje zakken op de ranglijst. Grote man bij Nieuw Balinge is dit seizoen Dennis Tump. De topschutter staat al op 37 doelpunten dit seizoen.

Klik hier voor de stand