Foto: Jochem van de Weg

Hoogeveen – Tim Mulder en Milan Ronkes vertrekken aan het eind van dit seizoen bij HZVV. Het tweetal komt volgend seizoen uit voor tweedeklasser vv De Weide. ‘’Vanwege onze leeftijd is het belangrijk om zoveel mogelijk te spelen. De kans op speeltijd in het eerste elftal is bij De Weide groter dan bij HZVV’’, verklaren beide spelers hun overstap.

Mulder en Ronkes zijn allebei bezig aan hun derde seizoen als selectiespeler van HZVV. In deze periode kwam Mulder tot ruim 20 wedstrijden, waarin hij tweemaal doeltreffend was. Dit seizoen staat de teller voor de 21-jarige middenvelder pas op drie invalbeurten: ‘’Ik had gehoopt op meer kansen, maar helaas mocht dat niet zo zijn. De trainer van De Weide had me al een aantal keren benaderd en gezien mijn ontwikkeling denk ik dat dit een goede stap is voor mij’’, licht Mulder zijn overgang toe.

Als eerstejaars A-junior verdiende Milan Ronkes (20) een vervroegde overstap naar de hoofdmacht van HZVV door maar liefst 46 competitietreffers te produceren. In het eerste elftal kon de spits in zijn debuutseizoen nog rekenen op speelminuten, maar de laatste twee seizoenen kwamen daar weinig officiële optredens bij. ‘’Bij De Weide hoop ik mijzelf, met behulp van mijn nieuwe teamgenoten en staf, verder te ontwikkelen’’, vertelt Ronkes.

Met het vertrek van Mulder en Ronkes raakt HZVV twee jongens van de club kwijt. Beide voetballers hebben hun gehele jeugdopleiding doorlopen bij HZVV en mooie momenten meegemaakt.

Ronkes: ‘Dan denk ik aan de kampioenschappen in de jeugd, maar ook de wedstrijd met het eerste elftal tegen PEC Zwolle. En natuurlijk het spelen van de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Dat zijn herinneringen die gelijk naar boven komen en waar ik graag aan terugdenk.’’ Mulder koestert eveneens veel mooie momenten. ‘’Ik hoop dan ook ooit terug te keren bij HZVV’’, klinkt het welgemeend.

Namens de technische commissie zegt Marcel Schoemaker het vertrek van beide spelers te respecteren, maar ook te betreuren. ‘’Juist nu we meer op de jeugd hebben ingezet is het jammer dat twee talentvolle jongens vertrekken. Hopelijk kunnen ze bij De Weide de stappen zetten die ze zelf voor ogen hebben. Laat ze daarna lekker bij HZVV terugkeren. We kunnen niet anders dan ze veel succes wensen. De deur staat altijd voor ze open.’’

(v.l.n.r) Tim Mulder, Milan Ronkes & Jorn Ballast na afloop van het behaalde kampioenschap van vorig seizoen. Foto: Jochem van de Weg