ASSEN – Het voetbalexperiment waar ACV en VV Hoogeveen (zon) aan meededen is uitgelopen op een spektakelstuk met veel doelpunten. Op het eigen veld was ACV met 11-5 te sterk voor de Hoogeveners. De wedstrijd had een enorm hoog tempo, vele doelpunten en hachelijke momenten voor het doel vanwege het feit dat de keeper de bal niet mocht klemmen.

De wedstrijd werd gespeeld in vier blokken van een kwartier waarin zuivere speeltijd werd gebruikt. In het eerste kwart was VV Hoogeveen sterker en kwam men via 2 doelpunten van Saber Hendriks, die profiteerde van de versoepelde buitenspelregel, op een 1-3 voorsprong. In het tweede kwart kantelde de wedstrijd echter volledig en had ACV binnen een kwartier zuivere speeltijd een voorsprong van 8-3 te pakken. Deze vele goals vielen omdat de ploeg van Nico Haak vanwege de nieuwe buitenspelregels een enorm hoge achterste lijn hanteerde en ACV hier in de omschakeling veelvuldig gebruik van maakte.

Tussen het tweede en derde kwart hielden de ploegen zoals gebruikelijk een kwartier pauze. Ook na de thee vielen er de nodige doelpunten maar de vermoeidheid was bij beide ploegen duidelijk zichtbaar. Hierop besloot de organisatie van het experiment om de laatste twee kwarten wat in te korten. Na afloop van het derde kwart leidde ACV, mede door een prachtige sologoal van Jarno Deuring, met 11-5. In het laatste kwart werd er niet meer gescoord.

Op een aantal regels, zoals de selfpass in plaats van een inworp en het gebruik van zuiver speeltijd, werd na afloop van de wedstrijd positief teruggekeken. Andere regels, zoals de aangepaste buitenspelregel en een doelman die de bal niet mag vangen, ontvingen minder goedkeuring. VV Hoogeveen-doelman Serkan Akbas lachte na afloop voor de camera van Sport Noord: ”Als dit het spelreglement wordt dan stop ik er direct mee.”

Alle gehanteerde regels zijn hieronder nog eens te bekijken:

Foto: DVHN