EMMEN – De finale van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland staat zaterdag op het programma. Voor deze eindstrijd is nog één plaats te vergeven waarvoor vijf ploegen vanavond met elkaar de strijd aangaan tijdens de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

De vijf deelnemende ploegen komen van vier verschillende verenigingen en dat komt vanwege het unicum dat VV Hoogeveen zowel met de zaterdag- als de zondagtak zo ver in het toernooi is gekomen. De andere ploegen die vanavond alles zullen geven voor een plek in de finale zijn Drenthina, Bergentheim en VV Emmen.

VV Hoogeveen (zon)
Met tien opeenvolgende zeges begon VV Hoogeveen (zon) ijzersterk aan het toernooi. Niks leek een finaleplaats voor de Hoogeveners in de weg te staan, maar in het beslissende duel met Hoofdklasser Alcides werd er met 1-3 verloren. Hierdoor heeft VV Hoogeveen (zon) nog een ronde nodig om zich te plaatsen voor de finale. De Hoogeveners hebben met Björn Zwikker de topscoorder van het toernooi in de gelederen en zullen mede daardoor misschien wel worden gezien als de favoriet voor vanavond, maar de tussenronde heeft al vaker laten zien een ware loterij te kunnen zijn.

VV Hoogeveen (zat)
De zaterdagtak van VV Hoogeveen begon wat stroever aan het toernooi. In de eerste ronde werd er tweemaal verloren, maar ging men als één van de beste nummers drie door naar de volgende ronde. Daarin werd het in een poule met onder andere Alcides verrassend eerste en ook afgelopen zaterdag leek de ploeg van Edward Sabander te stunten. Echter was het Noordscheschut dat met 5-0 wist te winnen van Elim en daardoor op doelsaldo de koppositie veroverde op de Hoogeveners.

VV Emmen
Hoofdklasser Emmen zit in de competitie bij VV Hoogeveen (zon) en die twee kwamen elkaar tijdens dit toernooi ook al tegen. In de kwartfinale van het toernooi was het Björn Zwikker, volgend jaar trainer van VV Emmen, die met een hattrick het duel besliste in het voordeel van VV Hoogeveen. Tijdens de halve finale had de ploeg uit Emmen een duidelijke opgave om de finale te behalen. Winst in het laatste duel tegen Gramsbergen zou voldoende zijn, maar dat duel liep uit op een 3-0 nederlaag waardoor we die ploeg terugzien in de finale.

Drenthina
Zaterdag tweedeklasser Drenthina begon met vier overwinning, in een poule waar VV Emmen ook in zat, uitstekend aan het toernooi. Ook in de kwartfinale werd er niet verloren, maar met acht punten en een mager doelsaldo greep de groenwitte formatie uit Emmen naast poulewinst. In de halve finale werd alleen van ASVB, dat voor het tweede opeenvolgende jaar de finale heeft bereikt, verloren.

Bergentheim
Door ongeslagen te blijven in de eerste twee rondes van het toernooi belandde de nummer vijf van de zaterdag derdeklasse D tijdens de halve finale in het Activum in Hoogeveen. Daar was het titelhouder MSC dat de ploeg uit Overijssel de eerste nederlaag van het toernooi bezorgde. Dankzij twee overwinningen en een gelijkspel tegen Dalen eindigde Bergentheim op de tweede plaats in de poule.

Welk van de vijf ploegen schaart zich volgens jou in het rijtje van finalisten dat tot nu toe bestaat uit VV Noordscheschut, MSC, Alcides, Gramsbergen en ASVB? Laat het ons weten!

Wie gaat de tussenronde winnen?

View Results

Laden ... Laden ...

(Foto: De Razende Reporter)