EMMEN – VV Hoogeveen (zon) heeft zich vanavond op een overtuigende manier via de tussenronde weten te plaatsen voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De blauwwitte formatie uit Hoogeveen wist al haar vier duels te winnen.

Het eerste duel voor Hoogeveen (zon) was een bijzonder affiche. De Hoofdklasser moest het opnemen tegen haar kleinere broertje VV Hoogeveen (zat). Tien minuten voor tijd brak Björn Zwikker de ban door de 1-0 tegen de touwen te jagen. De stand bleef staan tot na de zoemer. Ook Bergentheim (4-1) en Drenthina (5-1) waren niet bij machte Hoogeveen (zon) te laten wankelen. In het laatste duel met het al uitgeschakelde VV Emmen had Hoogeveen aan een punt genoeg voor het bereiken van de finale. Doelpunten van Jearl Margaritha en Saber Hendriks zorgden ervoor dat Hoogeveen (zon) het laatste ticket voor de finale heeft bemachtigd.

Hoogeveen (zat) verlaat met opgeheven hoofd het toernooi. Het won alleen het eerste duel van Drenthina en verloor vervolgens drie keer op rij, maar de ploeg van Edward Santander zal met een meer dan tevreden gevoel terugkijken op het toernooi.

Aanstaande zaterdag strijden Noordscheschut, Hoogeveen (zon), ASVB, MSC, Alcides en Gramsbergen om de felbegeerde titel van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland